– To nic innego jak badania, które odwołują się do zmysłów człowieka - mówiła podczas otwarcia pracowni Barbara Wieteska.– A to bardzo stara metoda badawcza odwołująca się do pierwotnych zachowań ludzkich. Człowiek od zawsze wybierał żywność i selekcjonował ją, czy nadaje się do spożycia właśnie za pomocą zmysłów.
Na otwarciu nowej pracowni pojawił się również Główny Inspektor Sanitarny.
- Cieszę się, że możemy się rozwijać a nie tylko w ramach reorganizacji zwijać - mówi Marek Posobkiewicz.
Po otwarciu w PSSE odbyła się narada Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego z Łodzi z powiatowymi.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?