Krokiety z pieczarkami
Ciasto naleśnikowe
- 3 jajka,
- 1,5 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki mleka,
- 1/2 szklanki wody gazowanej,
- sól
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak, aby powstała masa o gęstości maślanki. Następie usmażyć cienkie naleśniki, smarując rozgrzaną patelnię słoniną.
Farsz
- 0,5 kg pieczarek,
- 2 cebule,
- drobno posiekana natka pietruszki,
- starty żółty ser.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą prużyć na maśle, dodając drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki farszu i łyżkę tartego sera, zwinąć w kopertę. Złożony naleśnik obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor. Krokiety podawać do barszczu.
Zobacz także
Polecamy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?