Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

European Le Mans Series. Team Kubicy trzeci we francuskim Le Castellet

European Le Mans Series. Team Kubicy trzeci we francuskim Le Castellet

Tłumy podczas drugiego dnia Festiwalu Smaków w Tokarni [ZDJĘCIA]

NOWE
Tłumy podczas drugiego dnia Festiwalu Smaków w Tokarni [ZDJĘCIA]

Polecamy

Samochód zderzył się z motocyklem. Wypadek na trasie Szamotuły - Oborniki

Samochód zderzył się z motocyklem. Wypadek na trasie Szamotuły - Oborniki

Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024. Znamy listę Lewicy w Wielkopolsce

Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024. Znamy listę Lewicy w Wielkopolsce

Pomogły w zatrzymaniu złodzieja klocków, wartych ponad 1200 złotych! Trafił za kratki

Pomogły w zatrzymaniu złodzieja klocków, wartych ponad 1200 złotych! Trafił za kratki