MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30...
fot. nensuria/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

FAKT: Produkty light są mniej kaloryczne

Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30 proc. mniej kaloryczna niż ich tradycyjne odpowiedniki. Zazwyczaj osiąga się to przez usunięcie części tłuszczu lub cukrów prostych. Dzięki temu zastąpienie żywności tradycyjnej takimi produktami może zmniejszyć całkowitą kaloryczność jadłospisu.

Zobacz również

Błękitni Ropczyce nie składają broni

Błękitni Ropczyce nie składają broni

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Polecamy

Odbyła się kolejna rozprawa sądowa dotycząca Zamku w Stobnicy

Odbyła się kolejna rozprawa sądowa dotycząca Zamku w Stobnicy

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit