MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Pierwsza Komunia w kościele św. Jakuba w Skierniewicach

Pierwsza Komunia w kościele św. Jakuba w Skierniewicach

W klubie Stodoła odbyła się giełda płytowa. miejsce spotkań miłośników muzyki

W klubie Stodoła odbyła się giełda płytowa. miejsce spotkań miłośników muzyki

Polecamy

Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

NOWE FAKTY
Miał wykorzystać 7-miesięczne dziecko. Wkrótce ruszy proces 26-latka

Hit twórców GTA i 12 innych gier trafił do PS Plus Extra i Premium w maju

Hit twórców GTA i 12 innych gier trafił do PS Plus Extra i Premium w maju

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików