Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

III liga:Unia niepokonana na Pomologicznej,wygrane Warty, Lechii, porażka PelikanaFOT

III liga:Unia niepokonana na Pomologicznej,wygrane Warty, Lechii, porażka PelikanaFOT

Trener Orszulak po wygranej z Jagiellonią: Chwała i szacunek dla zawodników

Trener Orszulak po wygranej z Jagiellonią: Chwała i szacunek dla zawodników

Polecamy

Plebiscyt #SuperDzielnicowy 2024. Zagłosuj na swojego dzielnicowego!

O TYM SIĘ MÓWI
Plebiscyt #SuperDzielnicowy 2024. Zagłosuj na swojego dzielnicowego!

Apel w sprawie wsparcia powiatów w utrzymaniu dróg

TYLKO U NAS
Apel w sprawie wsparcia powiatów w utrzymaniu dróg

Ogromne kary dla trzech firm z Wielkopolski. Za co?

Ogromne kary dla trzech firm z Wielkopolski. Za co?