9 z 17
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Posiekane jajka ugotowane na twardo (około 8 minut we...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/6b/1a/6064668560b72_o_large.jpg)
fot. handmadepictures/123RF
Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!
Pasta jajeczna
Posiekane jajka ugotowane na twardo (około 8 minut we wrzątku) to doskonała baza smakowa pysznej pasty kanapkowej. Można podawać ją na grzankach, kawałkach tortilli czy w naleśnikowej roladzie w plasterkach. Wystarczy wymieszać je z majonezem, dodając ew. musztardy, oraz drobno pokrojoną cebulą i ziołami (np. szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem lub ich mieszanką).