MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do napełniania połówek jaj ugotowanych na twardo świetnie...
fot. shashkina/123RF

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Jajka faszerowane hummusem

Do napełniania połówek jaj ugotowanych na twardo świetnie nadaje się humus, czyli pasta z ugotowanej ciecierzycy, zmiksowanej z pastą sezamową tahini (1-3 łyżki na szklankę nasion), sokiem z połowy cytryny i przyprawami (po szczypcie mielonej kolendry i kminu rzymskiego i/lub 1-2 zgniecione ząbki czosnku). Pożądanym dodatkiem jest świeża natka pietruszki (nawet kilka garści). Podczas miksowania warto dodać nieco mocno schłodzonej wody, co sprawia, że pasta jest bardziej aksamitna. Gotowy hummus (w różnych smakach) można też łatwo kupić w sklepie.

Zobacz również

Szwajcaria - Włochy LIVE! Szymon Marciniak w centrum walki o ćwierćfinał!

Szwajcaria - Włochy LIVE! Szymon Marciniak w centrum walki o ćwierćfinał!

Bajeczna obsada Volley Cup im. Tomasza Wójtowicza!

Bajeczna obsada Volley Cup im. Tomasza Wójtowicza!

Polecamy

Takiego chłodnika jeszcze nie znasz. Jest pożywny i najlepszy na upały

Takiego chłodnika jeszcze nie znasz. Jest pożywny i najlepszy na upały

Uważaj na ten chleb! GIS wycofał dwa rodzaje pieczywa. Są niebezpieczne dla zdrowia

Uważaj na ten chleb! GIS wycofał dwa rodzaje pieczywa. Są niebezpieczne dla zdrowia

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda