Nowy Tomyśl: Mali kucharze
W zajęciach uczestnicy ośmioro dzieci w wieku od 8 do 12 lat. Zaś dofinansowanie na realizację warsztatów OPS otrzymał z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.
- Warsztaty kulinarne to wspólne gotowanie pod okiem mistrza kuchni pana Roberta Musiała. Oczywiście przez cały czas ich trwania, poza kucharzem, nad dziećmi czuwają pracownicy socjalni ośrodka - informuje nas dyrektor OPS Danuta Michałowicz. - Już dzisiaj możemy powiedzieć, że warsztaty stały się ulubioną formą spędzania czasu wolnego przez dzieci. Śmiało możemy stwierdzić, że wszystkich uczestników warsztatów udało się zarazić tą wspaniałą pasją, jaką jest gotowanie. I jest to wspaniałe, bo gotowanie pozwala rozwijać wyobraźnię, odstresowuje i jest świetną zabawą dającą wiele radości i satysfakcji. Wszyscy niezależnie od posiadanych dotychczas umiejętności otrzymują zadania i ciężko pracują. Słuchając wskazówek mistrza kuchni sami przygotowują potrawy, gotują, blendują, kroją, ugniatają, mieszają i degustują to co przygotowali. To wspaniała zabawa i nauka, która przydaje się w życiu - opowiada.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?