Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

1. miejsce w Wielkopolsce dla lokalnej piekarni z Zębowa! Gratulujemy!

Dominika Kapałka
Dominika Kapałka
Celem konkursu było przede wszystkim promowanie produktów piekarniczych opartych na tradycjach regionalnych i historycznych oraz lokalnych piekarni rzemieślniczych.
Celem konkursu było przede wszystkim promowanie produktów piekarniczych opartych na tradycjach regionalnych i historycznych oraz lokalnych piekarni rzemieślniczych. Archiwum Piekarni Wiejskiej z Zębowa
Bez chleba większość ludzi nie wyobraża sobie śniadania. Ten na zakwasie, wypiekany według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie, tworzony w lokalnych, niewielkich piekarniach, był oceniany w ramach konkursu KROMKA.PL, organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Piekarnia z naszego terenu zajęła pierwsze miejsce w tym konkursie!

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego zorganizowała konkurs.

Konkurs został zrealizowany w 16 województwach i był podzielony na dwa etapy. Pierwszym z nich były eliminacje wojewódzkie, a drugim wielki finał, który odbędzie się przy udziale zwycięzców z poszczególnych województw. W finale weźmie więc udział 16 lokalnych, rzemieślniczych piekarni.

- Niezależnie od wyników konkursu, każda z uczestniczących w nim piekarni zyskała istotną wartość dodaną, ponieważ każdy z rodzajów pieczywa biorących udział w konkursie był promowany w mediach społecznościowych. Dzięki temu konsumenci mogli dowiedzieć się w jaki sposób rozpoznać naturalne, wysokojakościowe pieczywo, a także jakie są jego zalety zdrowotne i dietetyczne

- wyjaśniają organizatorzy konkursu. Jak dodają zarówno eliminacje wojewódzkie, jak i finał konkursu będzie odbywał się w trybie stacjonarnym, tak aby umożliwić członkom jury poprawną i obiektywną ocenę wszystkich produktów zgłoszonych do konkursu.

Sam finał konkursu odbędzie się w Poznaniu w czasie Targów „Smaki regionów” w dniach od 28 września do 1 października 2023 roku.

Piekarnia z Zębowa najlepsza w naszym województwie!

Jak zdradzają sami szefowie piekarni jest to ogromne wyróżnienie dla ich piekarni, która od lat stawia na tradycyjne, rzemieślnicze metody wypieku chleba i innych produktów piekarniczych, a celem konkursu było przede wszystkim promowanie produktów piekarniczych opartych na tradycjach regionalnych i historycznych oraz lokalnych piekarni rzemieślniczych.

Głównymi jurorami w konkursie byli:

  • prezes Stanisław Butka – Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu
  • oraz Izabella Byszewska – prezes zarządu Izby Produktów Regionalnych i Tradycyjnych.

- Konkurencja była bardzo silna, a wśród uczestników znalazła się m.in. Piekarnia Czarny Chleb. Jesteśmy bardzo dumni, że udało nam się wygrać w takim silnym gronie konkurentów. Uważamy, że nasz sukces jest dowodem na to, że tradycyjne, rzemieślnicze metody wypieku chleba i innych produktów piekarniczych są wciąż bardzo wartościowe i doceniane przez klientów

- mówią sami właściciele piekarni - Damian Nowak i Joanna Patan-Nowak. Jak dodają chcieli wykorzystać tę okazję, aby zachęcić wszystkich do kupowania chlebów i innych produktów piekarniczych.

- Jesteśmy przekonani, że nasze wyroby spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Zachęcamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej, https://piekarniawiejskawzebowie.pl/ gdzie można dokonać zakupów online. Dziękujemy wszystkim, którzy doceniają naszą pracę i wybierają nasze produkty. Jesteśmy dumni, że możemy w ten sposób promować tradycyjne metody wypieku i lokalne produkty piekarnicze

- podkreślają Państwo Nowakowie.

od 7 lat
Wideo

Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowytomysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto