Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego zorganizowała konkurs.
Konkurs został zrealizowany w 16 województwach i był podzielony na dwa etapy. Pierwszym z nich były eliminacje wojewódzkie, a drugim wielki finał, który odbędzie się przy udziale zwycięzców z poszczególnych województw. W finale weźmie więc udział 16 lokalnych, rzemieślniczych piekarni.
- Niezależnie od wyników konkursu, każda z uczestniczących w nim piekarni zyskała istotną wartość dodaną, ponieważ każdy z rodzajów pieczywa biorących udział w konkursie był promowany w mediach społecznościowych. Dzięki temu konsumenci mogli dowiedzieć się w jaki sposób rozpoznać naturalne, wysokojakościowe pieczywo, a także jakie są jego zalety zdrowotne i dietetyczne
- wyjaśniają organizatorzy konkursu. Jak dodają zarówno eliminacje wojewódzkie, jak i finał konkursu będzie odbywał się w trybie stacjonarnym, tak aby umożliwić członkom jury poprawną i obiektywną ocenę wszystkich produktów zgłoszonych do konkursu.
Sam finał konkursu odbędzie się w Poznaniu w czasie Targów „Smaki regionów” w dniach od 28 września do 1 października 2023 roku.
Piekarnia z Zębowa najlepsza w naszym województwie!
Jak zdradzają sami szefowie piekarni jest to ogromne wyróżnienie dla ich piekarni, która od lat stawia na tradycyjne, rzemieślnicze metody wypieku chleba i innych produktów piekarniczych, a celem konkursu było przede wszystkim promowanie produktów piekarniczych opartych na tradycjach regionalnych i historycznych oraz lokalnych piekarni rzemieślniczych.
Głównymi jurorami w konkursie byli:
- prezes Stanisław Butka – Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu
- oraz Izabella Byszewska – prezes zarządu Izby Produktów Regionalnych i Tradycyjnych.
- Konkurencja była bardzo silna, a wśród uczestników znalazła się m.in. Piekarnia Czarny Chleb. Jesteśmy bardzo dumni, że udało nam się wygrać w takim silnym gronie konkurentów. Uważamy, że nasz sukces jest dowodem na to, że tradycyjne, rzemieślnicze metody wypieku chleba i innych produktów piekarniczych są wciąż bardzo wartościowe i doceniane przez klientów
- mówią sami właściciele piekarni - Damian Nowak i Joanna Patan-Nowak. Jak dodają chcieli wykorzystać tę okazję, aby zachęcić wszystkich do kupowania chlebów i innych produktów piekarniczych.
- Jesteśmy przekonani, że nasze wyroby spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Zachęcamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej, https://piekarniawiejskawzebowie.pl/ gdzie można dokonać zakupów online. Dziękujemy wszystkim, którzy doceniają naszą pracę i wybierają nasze produkty. Jesteśmy dumni, że możemy w ten sposób promować tradycyjne metody wypieku i lokalne produkty piekarnicze
- podkreślają Państwo Nowakowie.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?